Elérhetőség

Elérhetőség

Cím: 
9022 Győr, Liszt Ferenc u. 13.
Telefon: 
+36 96 312424
Reformációs projekt koordinátora
Hegedüs Zoltán
hegedus.zoltan@mnl.gov.hu

Reformáció a magyar kultúrában

Eseménynaptár

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2017 Április
 

Reformáció 500 – emlékbélyeg kibocsátás, projektismertető, eredményhirdetés

Reformáció 500 – emlékbélyeg kibocsátás, projektismertető, eredményhirdetés

A „Reformáció 500” című rendezvényen Győrben, 2017. április 20-án bocsátotta ki a Magyar Posta Zrt, a jeles évforduló alkalmából készített emlékbélyegét. Majtényi Kálmán vállalati vezérigazgató-helyettes és Kara Ákos államtitkár ünnepélyes keretek között végezték el az első napi bélyegzést. Ezt követően Dr. Kovács Eleonóra ismertette a Reformáció MNL projekt részleteit, majd Hegedüs Zoltán kihirdette az „Utazás Wittenbergbe” című vetélkedő helyi fordulójának eredményeit.

A középiskolás korcsoportban, az első helyen holtversenyben végzett a Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma, felkészítő tanár: Vargáné Szabó Mária, valamint a Győri Szolgáltatási SZC Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, felkészítő tanár: Burján Imre. Harmadik helyezett lett a Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma, felkészítő tanár: Varga Csenge Zsóka.

Az általános iskola felső tagozat korcsoportban a Burján Imre által vezetett, Történelem diákkör tagjai szerezték meg az első helyezést.

A rendezvény második részében Világi Dávid, a Ráth Mátyás Evangélikus Gyűjtemény levéltárosa mutatta be a győri Insula Lutherana rekonstrukciójának folyamatát. Lentulai Attila tiszteletbeli esperes pedig, a Győr-Szabadhegyi Református Gyülekezet múltjáról és jelenéről értekezett.  

Az összejövetelen felszólalt Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság munkájának segítéséért felelős miniszteri biztos, Kara Ákos államtitkár és Majtényi Kálmán, a Magyar Posta Zrt vállalati vezérigazgató-helyettese. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke, valamint Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke levélben köszöntette a résztvevőket.

A program helyszínét a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér biztosította. A szervezést a Magyar Nemzeti Levéltár Győr-Moson-Sopron Megye Győri Levéltára koordinálásával, a Reformáció Emlékbizottság és a Magyar Posta Zrt munkatársai végezték

Utolsó frissítés
2017.04.26.